Hedder det en muffin eller en cupcake….? Altså, den diskussion har jeg haft flere gange, men som med rigtig mange andre ord og vendinger, så vinder de forkerte indpas som accepterede, selv når de er forkerte (suk, mit sproghjerte græder….).

Men uanset hvad de hedder, så har jeg opskriften på de lækreste chokolade-cupcakes(!) – jeg fandt den i sin tid på en svensk hjemmeside, og siden har de været helt faste på fødselsdagsborde og andre festlige lejligheder. Man kan selvfølgelig variere dem i én uendelighed, og man kan putte ekstra chokolade i, men uanset hvad, så er de bare virkelig gode.

Denne opskrift giver ca. 24 i normal størrelse:

4 dl hvedemel

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron1/4 tsk salt

1 1/2 dl kakao

125 g blødt smør

2 1/2 dl sukker

2 æg

1 3/4 dl creme fraiche (jeg har også brugt yoghurt, hvis jeg ikke har haft cr. fraiche)

1 tsk
vanillekstrakt (eller vanillesukker)

Bland de tørre ingredienser. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt derefter et æg ad gangen. Så tilsættes creme fraiche og til sidst de tørre ingredienser. skal være godt blandet (sådan rigtig luksus-blød at se på)

Bages ved 175°C i 25-30 min. afhængig af størrelsen på formene.

Rigtig god fornøjelse!

Mamma B smiley