Da jeg var 11-12 år gammel, lærte jeg at strikke. IKKE af min mor, for så var vi røget i totterne på hinanden, men af min elskede tante Lykke, som jeg tilbad. Jeg besøgte hende og min onkel i Svendborg, og mens jeg var der, fik jeg taget hul på strikkeriet.

Jeg sad i skrædderstilling på(!) deres spisebord, mens hun var i gang i køkkenet, og med sin uendelige tålmodighed fik hun mig tilbage på rette kurs, hver gang det drillede – og det drillede ret mange gange…..

I dag er strikkeriet – og alt det andet, såsom broderi, hækling og syning – noget af det, jeg bruger, når jeg skal slappe af. Gerne noget lidt indviklet, hvor jeg skal koncentrere mig, for så får hjernen ro. Ikke at jeg slår alt fra, men fordi jeg skal koncentrere mig om fx et lidt indviklet mønster, så er jeg nødt til at give slip på det mylder af tanker, jeg ofte går rundt med, og så falder skuldrene ned og hovedet får luft smiley
Derudover giver det mig en ret stor tilfredshed, når jeg kan se resultatet af et projekt, som jeg har arbejdet på i kortere eller længere tid. Jeg har desværre en tendens til at få startet ret mange projekter op, men så kan jeg til gengæld altid finde lige det rigtige projekt at tage med, hvis jeg skal steder hen, hvor jeg kan sidde og strikke.

I øjeblikket kæmper jeg mig igennem en afgiftning, hvor jeg i sammenlagt 8 uger ikke må tage noget som helst smertestillende, uanset hvordan jeg har det. Der er gode dage, dårlige dage og rigtig dårlige dage, men så er det en stor tilfredsstillelse at kunne sætte sig tilbage med strikketøjet og lade hovedet få fred og give hænderne plads. Jeg har i øjeblikket en lille notesbog med mig overalt, så jeg kan skrive alt ned, der skal ud – oftest ved jeg ikke, hvad der skal stå, men når først fingrene har fået fat i blyanten, så kommer ordene af sig selv. Ikke altid sammenhængende, men bestemt noget, der skal ud.

Jeg finder ro og afstresning, når jeg sidder med hænderne beskæftiget. Nogle gange lytter jeg samtidig til lydbøger, selv om jeg længe var imod det, men det er faktisk blevet en rigtig hyggelig del af mine “strikke-sessioner”, når jeg sætter mig i mit hjørne, med strikketøjet i hænderne, stearinlysene tændt og en lydbog kørende på tilpas lydniveau. Så indfinder roen sig for alvor!

Jeg har fundet min foretrukne afstresningsmetode – og nu hvor jeg føler mig presset på andre fronter, er det rigtig rart at kunne trække sig tilbage og give kroppen ro.

Så ordene i dag må være: sørg for at finde dit rofyldte sted – dér hvor du kan give slip på alle tanker, stress og frustration, og give plads til dig selv og finde den ro, vi alle har brug for!

Lev med dig selv og for dig selv!

Knus
Mamma B smiley smiley smiley smiley smiley