Rabarber er en af mine favoritter (sammen med alle de andre, jeg har….), og lige nu er der jævnligt et bundt at hente i min mors baghave. Jeg husker, hvordan vi på Kratgaarden fik hjemmelavet saft, og efter jeg faldt over en meget enkelt opskrift på nettet, er rabarbersaft nu også en populær drik hos os. Og så lykkedes det mig minsandten også at finde en super lækker opskrift på cupcakes med rabarber, så kast jer ud i det og prøv. Begge dele er lækre i venten på sommeren….. smiley

Rabarbersaft

1 liter vand

500 g rabarber

2 dl rørsukker

1 vaniljestang og kornene heraf

Rens rabarberstænglerne og skær dem i mindre stykker. Kom
rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Kog op og lad
det koge i 10-20 min. afhængigt af stykkernes størrelse, men rabarberne skal
være godt kogt ud. Tag gryden af varmen og lad saften køle af. Sigt saften
gennem en sigte og hæld den direkte på flaske. Den kan opbevares i et par uger
på køl og fortyndes med vand, dansk vand eller måske en mousserende vin.

Når den hældes gennem en alm. sigte bliver den lidt uklar –
det foretrækker jeg, men den kan naturligvis også hældes gennem et klæde og
blive helt klar smiley

Rabarber/marcipan-cupcakes
(10-12 stk.)

2 æg

120 g. sukker

Kornene fra en halv vaniljestang

100 g. revet marcipan

125 g. hvedemel

1/2 tsk. bagepulver

75 g blødt smør

1 dl fine rabarber i små tern

PYNT: Glasur af flormelis og vand eller frostning af
flødeost og flormelis, samt friske bær eller festligt krymmel

Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til en luftigt
masse. Tilsæt æggene, et af gangen til blandingen er jævn. Hæld melet, bagepulver
og revet marcipan i. Drys rabarber med en smule mel og bland det i resten af
dejen og miks det sammen. Fyld dejen i formene så de er ¾ fulde. Bag kagerne i
en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Bag i 15-20 min. afhængigt af din ovn
– hold øje med dem! Pyntes med glasur/frosting eller serveres som de er smiley